Bagestål

Måske har du prøvet at bage med bagesten/pizzasten, og er blevet lidt skuffet over at dine brød stadig ikke ligner de rustikke brød du så hos bageren i Italien i sommers?

Det skyldes, at den tynde pizzasten ikke kan lagre tilnærmelsesvis så meget varme som en ægte stenovn er i stand til.

Det betyder at dit brød på kort tid opbruger al den energi (varme) der er lagret i bagestenen, hvorefter luften bogstaveligt talt går af ballonen.

I USA har Baking Steel siden 2012 været det nye sort indenfor brødbagning. I Danmark er bagestål stadig lidt af en hemmelighed, men det kan denne side forhåbentlig ændre lidt på.

Jeg har elsket mit bagestål siden jeg fik det i julegave (2013), og nu har jeg besluttet mig for at gøre det til hvermands eje i Danmark. Mit bud på et dansk designet og dansk produceret bagestål, hedder meget sigende “Bagestålet“, og bliver solgt på min shop https://bagestaalet.dk.

Bagestålet er nemlig fantastisk – intet mindre!

Sammen med Bagestålet får du en speciel dejskraber/dejskærer i smukt rustfrit stål og 2 Kombispader, der er fremstillet i 1,5 mm tykt aluminium. Kombispaden er faktisk 2 plader i en, da du både kan bruge den som hæveplade og bagespade.

..og det bedste af det hele er, at hele molevitten bliver leveret indenfor 1-2 dage, så du hurtigt kan komme i gang med at revolutionere din bageovn :-).

Jeg har designet alle produkterne ud fra egne erfaringer, så de er så praktiske og rengøringsvenlige som muligt.

Velbekomme 🙂

Pizza bagt med bagestål
Den første pizza er bagt på et bagestål, den anden på en pizzasten

Hvad er bagestål?

Bagestål er stadig relativt ukendt i Danmark, men det har jeg tænkt mig at ændre :-). Sammen med min kone og mine børn, har jeg etableret en lille webshop, hvor vi sælger Bagestålet.

Vores Bagestål matcher det originale Baking Steel når det handler om design og ydeevne, og fordi jeg selv synes to plader/spader og en dejskærer er uundværlige i mit køkken, har jeg valgt at lave et specialtilbud, som jeg har kaldt “Den store bagepakke”.

 

Baking Steel på engelsk

I den følgende video, der er på engelsk, kan du høre og se lidt mere om fordelene ved bagestål/Baking Steel contra bagesten.

Den er en smule lang, men meget informativ.

God fornøjelse

Bagestål – En amerikansk opfindelse

Bagestål er som nævnt en amerikansk opfindelse, og har kun været tilgængelig i Danmark i et par år. Det amerikanske Baking Steel har et pænere design end de danske, men bageresultaterne er identiske.

Jeg fik mit bagestål i julegave (så vidt jeg husker var det mit eneste ønske den jul, og jeg blev bestemt ikke skuffet).

Det tager en times tid med ovnen på fuld kraft at varme pladen op, så det kan være en fordel at bage store portioner og fylde fryseren efterfølgende. På den måde udnytter man bedst den store mængde energi der bruges på at varme pladen op.

Hvis du bager brød med højt vandindhold, er der ikke behov for at sprøjte vand på skorpen under bagningen. Hvis du derimod bager et lidt mere “tørt” brød, kan du med fordel give brødet en omgang støvregn (med en vandforstøver) i starten af bagningen og igen efter et par minutter. På den måde sikrer du at du får et godt bid i krummen.

 

Lignende indlæg

Speltboller

Speltboller Hjemmelavede speltboller er ofte en blandet fornøjelse. Faktisk tror de fleste at speltboller = Tørre kompakte boller. Sådan behøver det heldigvis ikke at være! Speltboller bagt på den rigtige…

Bagestålet med tilbehør
Bagestålet

Bagestålet Juleaften 2013 ændrede mine bageresultater sig med et. Det var med afstand aftenens tungeste gave, og selvom det bare var en rustikt udskåret jernplade, levede den med fulde op…

Skriv en kommentar