Teknisk viden om bagestål

Bagestålet – Teknisk info Hermed lidt teknisk nørdeinfo om Bagestålet, til dig der ikke bare er tilfreds med at det virker, men også har brug for at vide HVORFOR det virker :-). I bund og grund er der jo tale om en stålplade, men før du kaster dig ud i at fremstille en selv, er … Læs Mere

Bagestålet med tilbehør

Bagestålet Juleaften 2013 ændrede mine bageresultater sig med et. Det var med afstand aftenens tungeste gave, og selvom det bare var en rustikt udskåret jernplade, levede den med fulde op til mine forventninger. Mine brød blev luftige, skorpen sprød og rustik – for første gang følte jeg at jeg kunne komme i nærheden af de … Læs Mere

speltbrød

Speltmel-testen De senere år er vi flere og flere, der er begyndt at hylde vores gamle urkorn, ved at nyde det som speltkerner i stedet for ris, som speltflager i grød, eller malet til speltmel og brugt som hovedingrediens i lækre brød og kager. Der er dog stor forskel på speltmel, både hvad angår æltetider, hæveevne … Læs Mere

glutenprøven

Glutenprøven Hvor meget skal jeg ælte? Når jeg i mine opskrifter henviser til glutenprøven, betyder det i bund og grund bare at du skal teste om dejen er klar til hævning. Du har sikkert ofte spurgt dig selv: “Hvor meget skal jeg ælte”, og været bange for om du kunne komme til at ælte dejen … Læs Mere

Bagestål Måske har du prøvet at bage med bagesten/pizzasten, og er blevet lidt skuffet over at dine brød stadig ikke ligner de rustikke brød du så hos bageren i Italien i sommers? Det skyldes, at den tynde pizzasten ikke kan lagre tilnærmelsesvis så meget varme som en ægte stenovn er i stand til. Det betyder … Læs Mere

Hvordan laver man en rigtig pizza? Har du også tit spurgt dig selv: “Hvordan laver man en rigtig pizza?” Tro mig – Jeg har brugt lang tid på at finde svaret på netop det spørgsmål 🙂 I mine øjne kræver en god pizza at man har øvet sig på strækketeknikken, at man kæler for sin … Læs Mere