Print Recipe
Chokoladekage med speltmel
Dejlig svampet chokoladekage, bagt på speltmel. Kærnemælken gør kagen ekstra svampet og holder den frisk i mange dage. Derfor kan denne kage sagtens bages dagen før den skal serveres.
chokoladekage med speltmel
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal
personer
Ingredienser
  • 600 gram Fintmalet speltmel
  • 600 gram rørsukker
  • 1 liter kærnemælk eller andet surmælksprodukt fx. kefir
  • 4 tsk natron
  • 100 gram cacaopulver
  • 2 spsk vanillesukker eller korn fra 1 vanillestang blandet med en tsk sukker
  • 1,5 dl god rapsolie
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 35 minutter
Antal
personer
Ingredienser
  • 600 gram Fintmalet speltmel
  • 600 gram rørsukker
  • 1 liter kærnemælk eller andet surmælksprodukt fx. kefir
  • 4 tsk natron
  • 100 gram cacaopulver
  • 2 spsk vanillesukker eller korn fra 1 vanillestang blandet med en tsk sukker
  • 1,5 dl god rapsolie
chokoladekage med speltmel
Instruktioner
  1. Det hele røres godt sammen indtil evt. klumper er rørt ud, og hældes i en stor bradepande. Bages ved 200 grader i ca. 35 minutter. Hvis du vælger at hælde dejen i muffinsforme skal de have ca. 12-15 minutter.
  2. Pyntes evt. med glasur

 

Lignende indlæg

Speltboller

Speltboller Hjemmelavede speltboller er ofte en blandet fornøjelse. Faktisk tror de fleste at speltboller = Tørre kompakte boller. Sådan behøver det heldigvis ikke at være! Speltboller bagt på den rigtige…

Bagestålet med tilbehør
Bagestålet

Bagestålet Juleaften 2013 ændrede mine bageresultater sig med et. Det var med afstand aftenens tungeste gave, og selvom det bare var en rustikt udskåret jernplade, levede den med fulde op…

Skriv en kommentar