Spelt tortillas
Author: 
Arbejdstid: 
Bagetid: 
Total tid: 
Antal: 12
 
Dejlige spelt tortillas, der kan bruges som wraps eller som tortillas hvis du kan lide mexicansk mad.
Ingredienser
  • 200 gram Fintmalet speltmel
  • 100 gram Fintmalet fuldkorns speltmel
  • 100 gram olie
  • 235 gram Koldt vand
  • 1 tsk Salt
Vejledning
  1. Start med at ælte mel, olie og salt grundigt i 5 minutter. Gerne i røremaskine med dejkrog.
  2. Herefter lader du maskinen ælte videre i 3 minutter imens du lidt efter lidt tilføjer vandet så dejen bliver smidig.
  3. Del dejen i 12 lige store stykker, tril dem til små kugler og gør dem let flade med hånden. Herefter dækker du de flade kugler med film og venter 15-60 minutter.
  4. Varm en stor pande op (28 cm), og brug en kagerulle til at rulle en flad kugle ud i en størrelse der passer til panden. Drys ikke mere mel på dejen end højst nødvendigt og børst evt. overskydende mel af dejen med en lille pensel inden du lægger pandekagen på den varme pande.
  5. Pensl eller spray panden med en smule olie og bag pandekagerne. De skal have 30-45 sekunder på hver side.
  6. Bruges når de er færdige, eller fryses ned til senere brug.
Recipe by Speltbageren.dk at http://speltbageren.dk/spelt-tortillas/