2 kommentarer

  1. keld andersen
    18. august 2016 @ 6:12

    Hej. Jeg kan aldrig nogen sinde få min dej til at se sådan ud, som I viser i flutenprøven filmen. Benytter 900 g mel og 700 g vand, så det er en våd dej. den er klistret uanset hvor længe jeg kører. Har også prøvet med K spaden først, og så langsomt og så hurtigt. samme resultat. derfor bliver brødene aldrig rigtig gode, for dejen er stadig klistet når den har hævet færdig. Man kan ikke holde den med fingrene, uanset om man har vand på eller ej. Derfor kan den heller ikke formes, og man kan heller i skære i den. Den flyder som regel ud. har I nogle tips til den slags udfordringer?

    Besvar

    • Brian Wolter
      27. august 2016 @ 8:21

      Prøv at sammenligne konsistensen i videoen med din dej. Hvis din dej er tyndere, må du tilsætte lidt mere mel næste gang. Hvis den er tykkere, må du tilsætte mere vand næste gang. Hvilket melmærke benytter du? Hvis du ikke har lyst til at købe dyrt speltmel, kan jeg anbefale det “belbake” speltmel man kan købe i Lidl. Det er let at arbejde med, og skal ikke æltes mere end 5-7 minutter.

      Besvar

Skriv en kommentar