Her får du en dejlig opskrift på pebernødder bagt på speltmel. Det kan godt være at 2000 pebernødder lyder af meget, men de får hurtigt ben at gå på :-). Du kan også sagtens fryse noget af dejen ned og tage den op senere, og bage en frisk portion, når "nisserne" har tømt kagedåsen.
Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 30 minutter |
Ventetid | 1 time |
Antal |
pebernødder
|
Ingredienser
- 500 gram Fintmalet fuldkorns speltmel
- 500 gram Fintmalet speltmel
- 5 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt hvid peber
- 2 tsk stødt ingefær
- 2 tsk stødt nelliker
- 300 gram smør eller kærgården
- 700 gram Sukker
- 4 medium æg
- 1 dl fløde
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Alle ingredienser blandes sammen og æltes grundigt (gerne med fingrene langt nede i dejen).
- Herefter sættes dejen til afkøling i køleskabet i 1-2 timer
- Ovnen varmes op til 180 grader, og en bageplade gøres klar.
- dejen rulles til pølser af ca. 1 cm tykkelse. Herefter skæres pølserne i stykker af ca. 1 cm, og rulles til små kugler der lægges på pladen.
- Bages i ca. 12 minutter alt efter hvor brune/sprøde du ønsker at dine pebernødder skal blive.
- De er bløde når de kommer ud af ovnen, men bliver hurtigt sprøde.
- Velbekomme og glædelig jul!