4 kommentarer

  1. Jonas
    22. juli 2016 @ 15:39

    Ved ikke om det bare er mig og mit mel, men jeg kan blive ved med at ælte i evigheder uden at dejen nogensinde formår at bestå glutenprøven. Hvad kan være galt?

    Besvar

    • Brian Wolter
      27. august 2016 @ 8:18

      Hej Jonas. Jeg vil umiddelbart skyde på at du har brugt noget billigt mel (fx Finax). Ellers kan det være en ide at se videoen og sammenligne konsistensen med din dej. Hvis din dej er tyndere, må du tilsætte lidt mere mel næste gang. Hvis den er tykkere, må du tilsætte mere vand næste gang. Speltmel bliver lettere “overæltet” end hvedemel, da glutenstrukturen er løsere. Når først den er overæltet er det umuligt at redde den :-(.

      Besvar

  2. Lene
    19. november 2016 @ 11:31

    Det er da ret dyrt hvis ovnen skal stå i en time og varme op før de skal bages. 😊

    Har aldrig målt vand af i gram men i dl. Det gør det lettere når man følger en opskrift. Bare et tip. 😊

    Nu ælter jeg alt brød selv uden brug af maskine for at kunne mærke dejen. Hvor klistret skal den være? Koldhæver for det meste dejen til boller .

    Besvar

    • Brian Wolter
      22. november 2016 @ 16:06

      Hej Lene 🙂
      Alt efter hvor gammel din ovn er, koster det mellem 2 og 5 kroner at varme ovnen op til 250 grader og lade den være tændt i en time. Det er opvarmningsfasen der koster mest, så efterfølgende timer bliver billigere. Grunden til at jeg måler vand af i gram, er at det er afstemt til melet, som også måles i gram. Det er en vane jeg har fået på diverse bagekurser, da bagere også regner i gram og ikke i dl. Hvis du ælter dejen i hånden, skal du ælte til den let slipper bordet eller skålen. Det er en god ide at bruge meget koldt vand til dejen, da den hurtig bliver varm når du ælter den. ..og ja, ved koldhævning slipper du for at ælte, i hvert fald hvis du benytter speltmel.

      Besvar

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften: