Her får du en af mine ældste opskrifter. Faktisk kan den dedikeres til Fru Aagaard, der underviste i hjemkundskab på Rinkenæs skole, da jeg gik i 6. klasse. Den er dog blevet tilpasset en smule til speltmelet, men principperne er de samme. Det er den hurtigste kage jeg kender. Min rekord er 19 minutter og 45 sekunder fra jeg tænder ovnen og finder ingredienserne frem, til rouladen er serverings klar. Der har du svaret på hvad man byder uventede gæster :-).
Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 7 minutter |
Antal |
personer
|
Ingredienser
Ingredienser
- 4 mellemstore øko æg
- 160 gram Sukker
- 170 gram Fintmalet speltmel (kan også bages med 160 gram hvedemel)
- 2 tsk bagepulver (uden top)
- 2 spsk Koldt vand
Fyld og drys
- Sukker
- marmelade
Ingredienser
Ingredienser
Fyld og drys
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft) Pisk æg og sukker til det blive luftigt og begynder at stivne lidt Tilsæt vandet. Hæld mel og bagepulver igennem en si, og tilsæt det derefter æg- og sukker blandingen lidt efter lidt. Du må ikke piske eller røre melet i blandingen. Tag i stedet en blød dejskraber og vend melet blidt rundt i blandingen indtil alt melet er optaget. Jo mere blidt du kan gøre det, jo bedre bliver resultatet. Den luft du har pisket i æggene skulle gerne blive i blandingen, da den gør rouladen dejligt let og luftig.
- Læg et stykke bagepapir i en bradepande/bageplade og hæld dejen ud på papiret. Brug en dejskraber til at flade deje ud, så den lægger sig ensartet på hele pladen. Pas på at den ikke løber ud over papiret. Du skulle gerne kunne "hive" den af pladen i en fart når den er færdigbagt.
- Bag nu rouladen i 7 minutter. Hold øje med den og tag den ud af ovnen så snart den begynder at blive bare en smule gylden. Imens den bager, rydder du et bord og drysser sukker ud på et område svarende til størrelsen på din bageplade/bradepande. Når rouladen er færdigbagt, tager du fat i bagepapiret og løfter den op til det sukkerdryssede bord, hvorefter du lægger rouladen på sukkerdrysset med papiret øverst. Tag nu en våd klud og kør hurtigt over papiret. Herefter kan du let men forsigtigt trække papiret af rouladen og smøre et fint lag marmelade ud på hele kagen.
- Når kagen er dækket med et fint lag marmelade (kirsebærsovs smager også fortræffeligt), ruller du den på den lange led. Sørg for at rulle en smule stramt i begyndelsen, så den ikke bliver alt for løs. Når den er rullet, tager du et nyt stykke bagepapir og ruller den ind i papiret, så den kan ligge i "pres" til den skal serveres.
- Serveres som den er, eller med lidt flødeskum. Velbekomme.