Print Recipe
Roulade på speltmel
Her får du en af mine ældste opskrifter. Faktisk kan den dedikeres til Fru Aagaard, der underviste i hjemkundskab på Rinkenæs skole, da jeg gik i 6. klasse. Den er dog blevet tilpasset en smule til speltmelet, men principperne er de samme. Det er den hurtigste kage jeg kender. Min rekord er 19 minutter og 45 sekunder fra jeg tænder ovnen og finder ingredienserne frem, til rouladen er serverings klar. Der har du svaret på hvad man byder uventede gæster :-).
roulade med spelt
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 7 minutter
Antal
personer
Ingredienser
Ingredienser
  • 4 mellemstore øko æg
  • 160 gram Sukker
  • 170 gram Fintmalet speltmel (kan også bages med 160 gram hvedemel)
  • 2 tsk bagepulver (uden top)
  • 2 spsk Koldt vand
Fyld og drys
  • Sukker
  • marmelade
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 7 minutter
Antal
personer
Ingredienser
Ingredienser
  • 4 mellemstore øko æg
  • 160 gram Sukker
  • 170 gram Fintmalet speltmel (kan også bages med 160 gram hvedemel)
  • 2 tsk bagepulver (uden top)
  • 2 spsk Koldt vand
Fyld og drys
  • Sukker
  • marmelade
roulade med spelt
Instruktioner
  1. Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft) Pisk æg og sukker til det blive luftigt og begynder at stivne lidt Tilsæt vandet. Hæld mel og bagepulver igennem en si, og tilsæt det derefter æg- og sukker blandingen lidt efter lidt. Du må ikke piske eller røre melet i blandingen. Tag i stedet en blød dejskraber og vend melet blidt rundt i blandingen indtil alt melet er optaget. Jo mere blidt du kan gøre det, jo bedre bliver resultatet. Den luft du har pisket i æggene skulle gerne blive i blandingen, da den gør rouladen dejligt let og luftig.
    rouladedej i skål
  2. Læg et stykke bagepapir i en bradepande/bageplade og hæld dejen ud på papiret. Brug en dejskraber til at flade deje ud, så den lægger sig ensartet på hele pladen. Pas på at den ikke løber ud over papiret. Du skulle gerne kunne "hive" den af pladen i en fart når den er færdigbagt.
    rouladedej på plade
  3. Bag nu rouladen i 7 minutter. Hold øje med den og tag den ud af ovnen så snart den begynder at blive bare en smule gylden. Imens den bager, rydder du et bord og drysser sukker ud på et område svarende til størrelsen på din bageplade/bradepande. Når rouladen er færdigbagt, tager du fat i bagepapiret og løfter den op til det sukkerdryssede bord, hvorefter du lægger rouladen på sukkerdrysset med papiret øverst. Tag nu en våd klud og kør hurtigt over papiret. Herefter kan du let men forsigtigt trække papiret af rouladen og smøre et fint lag marmelade ud på hele kagen.
    roulade med marmelade
  4. Når kagen er dækket med et fint lag marmelade (kirsebærsovs smager også fortræffeligt), ruller du den på den lange led. Sørg for at rulle en smule stramt i begyndelsen, så den ikke bliver alt for løs. Når den er rullet, tager du et nyt stykke bagepapir og ruller den ind i papiret, så den kan ligge i "pres" til den skal serveres.
    roulade færdig
  5. Serveres som den er, eller med lidt flødeskum. Velbekomme.
    roulade med flødeskum

 

Lignende indlæg

Speltboller

Speltboller Hjemmelavede speltboller er ofte en blandet fornøjelse. Faktisk tror de fleste at speltboller = Tørre kompakte boller. Sådan behøver det heldigvis ikke at være! Speltboller bagt på den rigtige…

Bagestålet med tilbehør
Bagestålet

Bagestålet Juleaften 2013 ændrede mine bageresultater sig med et. Det var med afstand aftenens tungeste gave, og selvom det bare var en rustikt udskåret jernplade, levede den med fulde op…

Skriv en kommentar