8 kommentarer

  1. Kirsten Paulsen
    24. august 2015 @ 8:34

    Hej Speltbager

    Jeg har bagt disse grønne spinatbomber flere gange, og jeg syntes lige jeg ville takke dig for at have åbnet mine øjne for brugen af spinat i boller.

    Jeg har faktisk altid bagt med hvedemel, men ved hjælp af din glutenprøve og opskrifter, er jeg og min familie blevet speltfan.

    Vi overvejer at købe din bageplade, så måske får du snart en ny kunde i Fjerritslev.

    Besvar

    • Brian Wolter
      2. oktober 2015 @ 8:58

      Hej Kirsten

      Dejligt at høre at du har fået lidt spinat i børnene :-). Jeg glæder mig til at byde dig velkommen blandt “Stålbagerne” :-).

      Besvar

  2. Hanne Scherrebeck
    4. januar 2017 @ 16:01

    Hej Brian
    Jeg ejer desværre ikke en røremaskine, men mener at have læst et sted, at alle dine opskrifter kan anvendes uden røremaskine og blot langtidshæve. Jeg vil gerne prøve at lave dine spinatboller langtidshævet. Hvad gør jeg?

    Hilsen Hanne

    Besvar

    • Brian Wolter
      5. januar 2017 @ 11:01

      Ja, du kan sagtens klare dig uden røremaskine.
      Speltmel er ikke altid helt let at styre når man langtidshæver, da glutenstrukturen er mere blød end man kender det fra fx hvedemel.
      Jeg vil anbefale at du bruger en grydeske til at røre dejen et par minutter. Derefter kan du vende den en gang i timen imens den hæver ved stuetemperatur. Efter ca. 3-5 timer burde den kunne bestå glutenprøven og være klar til at blive bagt.

      Besvar

  3. Helle
    14. december 2018 @ 11:40

    Kan man fryse speltbollerne ?

    Besvar

    • Brian Wolter
      17. maj 2019 @ 10:46

      Ja, det kan du sagtens :-). Bare lad dem tø op og smid dem i ovnen eller på brødristeren.

      Besvar

  4. Stine Poulsen
    17. maj 2019 @ 10:17

    Hvis man ønsker at lave brød istedet for boller, hvor langt tid i ovnen vil du tro, det så skal gave?

    Besvar

    • Brian Wolter
      17. maj 2019 @ 10:38

      Det er lidt med vilje, at jeg næsten altid bare skriver “bages til de er brune og sprøde” :-). Det er mega svært at ramme rigtigt med en fast bagetid, da det afhænger af melet og ovnen. Så første gang er det bare med at holde godt øje med brødet. Det er nok en god ide at skrue ned på 220 grader når bollerne kommer i ovnen, og lige lukke lidt af varmen ud i køkkenet (holde lågen åben i 10 sekunder). Ellers risikerer du at det bliver brunt før det bliver gennembagt 🙂

      Besvar

Skriv en kommentar

Bedøm opskriften: