Hvordan laver man en rigtig pizza?

Har du også tit spurgt dig selv: “Hvordan laver man en rigtig pizza?”

Tro mig – Jeg har brugt lang tid på at finde svaret på netop det spørgsmål 🙂

I mine øjne kræver en god pizza at man har øvet sig på strækketeknikken, at man kæler for sin dej, og at man har en glohed ovn med masser af undervarme, så hævningen sættes i gang med en ordentlig varmeeksplosion og pumper kanten op på få minutter.

Hvis du ikke har hørt om Bagestål, altså bagesten/pizzasten af stål, kan jeg på det varmeste anbefale, at du ønsker dig en til din næste fødselsdag. Ja – jeg sælger selv Bagestålet i min webshop, men grunden til at jeg har opbygget en hel webshop omkring Bagestålet, er netop at jeg selv har oplevet, hvordan en simpel stålplade har forvandlet min kedelige ovn til en “stenovn”, med fantastiske bageresultater til følge.

Nå nok om Bagestålet 🙂 ..her får du min “Trin-for-trin” video, hvor du kan lære at lave en fantastisk luftig, sprød italiensk pizza med tynd bund.

God fornøjelse

speltbageren

Brian “Speltbageren” Wolter

Hvad er en italiensk pizza?

Det der i mine øjne kendetegner en ægte italiensk pizza, er:

  • at den er tynd
  • at den har en sprød kant
  • at fyldet er enkelt, og at der ikke er for meget af det

Fyldet styrer du selv. Selv foretrækker jeg at holde mig omkring 50 gram ost og 50 gram fyld + tomatsovs pr. pizza.

Den sprøde kant laver du ved at følge min opskrift, bruge et bagestål og så ellers følge instruktionerne i ovenstående video.

Husk at ligesom med alt andet i livet, lønner det sig at have tålmodighed. Man laver ikke den perfekte pizza i første forsøg, men øvelse gør mester.

..og din familie/dine venner vil sikkert sætte pris på alle de pizzaer du kommer til at servere den kommende tid 🙂

 

Lignende indlæg

Speltboller

Speltboller Hjemmelavede speltboller er ofte en blandet fornøjelse. Faktisk tror de fleste at speltboller = Tørre kompakte boller. Sådan behøver det heldigvis ikke at være! Speltboller bagt på den rigtige…

Bagestålet med tilbehør
Bagestålet

Bagestålet Juleaften 2013 ændrede mine bageresultater sig med et. Det var med afstand aftenens tungeste gave, og selvom det bare var en rustikt udskåret jernplade, levede den med fulde op…

Skriv en kommentar