Tortillas bagt med speltmel

Ja, spelt kan også være “mexicano” eller “fresh” når man har brug for det 🙂

Disse speltwraps eller spelttortillas er lette at lave, og du undgår de tilsætningstoffer du normalt får med som en del af pakken, når du køber færdige wraps eller tortillas i supermarkedet.
..og nej – de kan ikke holde 10 måneder i plast emballage, men det får du med garanti heller ikke brug for 🙂

Oprindeligt blev tortillas (små tærter) lavet på majsmel, vand og olie i Mexico og andre lande i Mellem- og Sydamerika. Det er en smagssag om man kan lide de små majstortillas, og generelt foretrækker vi nok de lidt større og mere luftige hvedetortillas i vores del af verden.

Men – får du muligheden for at snuppe en majstortilla med chili, tomater og grillet kød hos en gadehandler i Mexico, bør du ikke snyde dig selv for oplevelsen :-).

Som et alternativ til hvedetortillaen, har speltbageren opfundet spelttortillas, som sjovt nok er identisk med speltwraps.

Brug den når du skal lave mexicansk mad eller når du vil “wrappe” en madpakke med pålæg og salat i en fart.

God fornøjelse!

Print Recipe
Spelt tortillas wraps
Dejlige spelt tortillas, der kan bruges som wraps eller som tortillas hvis du kan lide mexicansk mad.
Spelt tortilla wrap
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 2 minutter
Antal
wraps
Ingredienser
  • 200 gram Fintmalet speltmel
  • 100 gram Fintmalet fuldkorns speltmel
  • 100 gram olie
  • 235 gram Koldt vand
  • 1 tsk Salt
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 2 minutter
Antal
wraps
Ingredienser
  • 200 gram Fintmalet speltmel
  • 100 gram Fintmalet fuldkorns speltmel
  • 100 gram olie
  • 235 gram Koldt vand
  • 1 tsk Salt
Spelt tortilla wrap
Instruktioner
  1. Start med at ælte mel, olie og salt grundigt i 5 minutter. Gerne i røremaskine med dejkrog.
  2. Herefter lader du maskinen ælte videre i 3 minutter imens du lidt efter lidt tilføjer vandet så dejen bliver smidig.
  3. Del dejen i 12 lige store stykker, tril dem til små kugler og gør dem let flade med hånden. Herefter dækker du de flade kugler med film og venter 15-60 minutter.
  4. Varm en stor pande op (28 cm), og brug en kagerulle til at rulle en flad kugle ud i en størrelse der passer til panden. Drys ikke mere mel på dejen end højst nødvendigt og børst evt. overskydende mel af dejen med en lille pensel inden du lægger pandekagen på den varme pande.
  5. Pensl eller spray panden med en smule olie og bag pandekagerne. De skal have 30-45 sekunder på hver side.
  6. Bruges når de er færdige, eller fryses ned til senere brug.

 

Lignende indlæg

Speltboller

Speltboller Hjemmelavede speltboller er ofte en blandet fornøjelse. Faktisk tror de fleste at speltboller = Tørre kompakte boller. Sådan behøver det heldigvis ikke at være! Speltboller bagt på den rigtige…

Bagestålet med tilbehør
Bagestålet

Bagestålet Juleaften 2013 ændrede mine bageresultater sig med et. Det var med afstand aftenens tungeste gave, og selvom det bare var en rustikt udskåret jernplade, levede den med fulde op…

Skriv en kommentar