Sigtet speltmel fra Frydendal

Økologisk sigtet speltmel fra Frydendal

Dette mel udmærker sig ved en ultrakort æltetid. 4:30 min, altså fire et halvt minut tog det røremaskinen at gøre dejen hæveklar. Det er testens korteste æltetid (modsat Økolines mel, der skulle æltes i 24 minutter!)

Det har ikke været muligt at finde ud af hvor kornet kommer fra, men iflg. Frydendals oplysninger er melet stenkværnet, hvilket er positivt.

Et spændende bekendtskab som jeg nok bliver nødt til at undersøge lidt nærmere.

De kolde facts:

ÆLTETID: 4:30 minutter

JUSTERING: Du bør bruge lidt mindre væske end der er angivet i mine opskrifter, da melet optager mindre væske end det normalt er tilfældet med sigtet speltmel.

PROTEIN: 12%

KOSTFIBRE: 4,3%

KOMMENTAR: Stenformalet mel, med fin smag. Jeg er lidt ked af at jeg som forbruger ikke kan finde ud af hvor kornet stammer fra. Det burde fremgå på emballagen eller i det mindste på hjemmesiden.

frydendahl sigtet speltmel bolle hel
Fin farve og meget sprød skorpe. Dejen har tendens til at blive tynd, så brug gerne en smule mindre vand i mine opskrifter.
frydendahl sigtet speltmel bolle struktur
Lidt for store lufthuller og dermed lidt for tynd skorpe. Den skal nok hæve lidt kortere tid næste gang.
frydendahl sigtet speltmel brød struktur
En lidt flad fornøjelse. Smagen var fin, men melet sugede mindre væske end det normalt er tilfældet. Dermed blev dejen lidt for tynd :-(.

 

Lignende indlæg

Speltboller

Speltboller Hjemmelavede speltboller er ofte en blandet fornøjelse. Faktisk tror de fleste at speltboller = Tørre kompakte boller. Sådan behøver det heldigvis ikke at være! Speltboller bagt på den rigtige…

Bagestålet med tilbehør
Bagestålet

Bagestålet Juleaften 2013 ændrede mine bageresultater sig med et. Det var med afstand aftenens tungeste gave, og selvom det bare var en rustikt udskåret jernplade, levede den med fulde op…

Skriv en kommentar