Økoline sigtet speltmel

Økologisk sigtet speltmel fra Økoline

Økoline, et mærke jeg ikke kendte til, før jeg faldt over det i Netto, har lavet et smagsmæssigt lidt kedeligt produkt. Der er tale om ungarnsk speltmel, malet i Italien. Hævemæssigt burde den høje proteinandel være garant for en flot opbagning, hvilket da også viste sig at holde stik.

Men.. hold da op hvor var jeg glad for min røremaskine. Hele 24.. ja FIREOGTYVE.. minutter skulle der æltes før dejen var klar!! Så sørg for at have noget læsestof eller anden underholdning at fornøje dig med, imens dejen æltes.

De kolde facts:

ÆLTETID: 24 minutter !!!

JUSTERING: Melet opfører sig normalt, dvs. at du kan benytte mine opskrifter uden at justere på dem.

PROTEIN: 14% !!

KOSTFIBRE: 4,2%

KOMMENTAR: Rent hævemæssigt er der formentlig ikke noget mel på det danske marked der kan konkurrere med Økolines produkt, så hvis du ønsker at brillere med et flot højt fritstående brød, må du hellere skynde dig ned i Netto.

Men smagen, og det faktum at melet har været på en lang interrail rejse rundt i Europa, før det lander i din dej, tiltaler mig ikke. Det kan ikke undgås at en del af det sunde i kornet går tabt undervejs.

speltboller
En bolle med en fin luftig struktur
økoline sigtet speltmel brød hel
En lidt kedelig brun farve på brødet
økoline sigtet speltmel brød struktur
Pænt højt fritstående brød (her med græskarkerner i bunden)

 

Lignende indlæg

Speltboller

Speltboller Hjemmelavede speltboller er ofte en blandet fornøjelse. Faktisk tror de fleste at speltboller = Tørre kompakte boller. Sådan behøver det heldigvis ikke at være! Speltboller bagt på den rigtige…

Bagestålet med tilbehør
Bagestålet

Bagestålet Juleaften 2013 ændrede mine bageresultater sig med et. Det var med afstand aftenens tungeste gave, og selvom det bare var en rustikt udskåret jernplade, levede den med fulde op…

Skriv en kommentar