Munkemel sigtet speltmel

“Speltmel” fra Munkemel er lidt specielt

Jeg har sat speltmel i anførselstegn, da jeg til min rædsel har opdaget at det der bliver solgt som SIGTET SPELTMEL, reelt er et blandingsprodukt.

På varedeklarationen står der bl.a:

Hvedemaltmel

Hvorfor der skal blandes hvedemaltmel i speltmel er mig en gåde. Det trækker i hvert fald ned hos mig, da jeg personligt forsøger at gå i en stor bue udenom alt der indeholder moderne hvede.

Melet er ikke økologisk, og indeholder kun 2,5% kostfibre (testens mindste)

Æltetiden var desuden meeeeget lang.

De kolde facts:

ÆLTETID: 19:50 minutter

JUSTERING: Melet opfører sig normalt. Du behøver derfor ikke justere på mine opskrifter hvis du af ubegribelige årsager skulle ønske at bage med melet.

PROTEIN: 12%

KOSTFIBRE: 2,5%

KOMMENTAR: Eneste formildende omstændighed er prisen, der ligger på ca. 14 kr. pr. kilo. Hvis du skal spare, vil jeg dog klart anbefale dig at tage et smut i Lidl og købe testens anden billige deltager, Rivercote, der både er billigere, hurtigere at ælte, smager bedre og indeholder næsten 3 gange så mange kostfibre. 

En ok bolle der trods alt ender med en pæn struktur.
munkemel sigtet speltmel brød hel
Et brød der på overfladen ligner de øvrige deltagere.
munkemel sigtet speltmel brød struktur
Strukturen er fin og smagen er ok. Dog er der en overvægt af luft i toppen.

 

Lignende indlæg

Speltboller

Speltboller Hjemmelavede speltboller er ofte en blandet fornøjelse. Faktisk tror de fleste at speltboller = Tørre kompakte boller. Sådan behøver det heldigvis ikke at være! Speltboller bagt på den rigtige…

Bagestålet med tilbehør
Bagestålet

Bagestålet Juleaften 2013 ændrede mine bageresultater sig med et. Det var med afstand aftenens tungeste gave, og selvom det bare var en rustikt udskåret jernplade, levede den med fulde op…

Skriv en kommentar