speltbrød

Speltmel-testen De senere år er vi flere og flere, der er begyndt at hylde vores gamle urkorn, ved at nyde det som speltkerner i stedet for ris, som speltflager i grød, eller malet til speltmel og brugt som hovedingrediens i lækre brød og kager. Der er dog stor forskel på speltmel, både hvad angår æltetider, hæveevne … Læs Mere

Sigtet speltmel fra Frydendal Alle deltagerne i denne test af speltmel, er blevet behandlet på samme måde. De er bagt på samme opskrift, hævetid og bagetemperatur. Opskriften er en simpel: 500 gram mel, 475 gram vand, 10 gram økogær og 15 gram stensalt. Dejen er æltet til den har sluppet røreskålen, og har derefter hævet i … Læs Mere

Økoline sigtet speltmel Som en del af den store test af sigtet speltmel, har Økoline melet undergået samme behandling som de øvrige deltagere. Samme opskrift, hævetid og bagetemperatur. Opskriften er simpel: 500 gram mel, 475 gram vand, 10 gram økogær og 15 gram stensalt. Dejen er æltet til den har sluppet røreskålen, og har derefter hævet … Læs Mere

Skærtoft mølle sigtet speltmel Dette indlæg om speltmel fra Skærtoft Mølle er en del af min store test af sigtet speltmel. De forskellige mærker er bagt på samme opskrift, hævetid og bagetemperatur.  Opskriften jeg har brugt er enkel: 500 gram mel, 475 gram vand, 10 gram økogær og 15 gram stensalt. Dejene blev æltet på min Kenwood … Læs Mere

Aurion Sigtet Speltmel Dette indlæg er en del af en større test af speltmel. Alt mel er testet på samme basis (opskrift, hævetid, bagetemperatur). Opskriften: 500 gram mel, 475 gram vand, 10 gram økogær og 15 gram stensalt. Dejen er æltet på en Kenwood Major røremaskine, indtil den har sluppet skålen. Efterfølgende har den hævet i 4 timer, hvor jeg en … Læs Mere

Munkemel sigtet speltmel Testen af Munkemel speltmel, er en del af mine store test af sigtet speltmel. Alt mel er testet med den samme opstilling (opskrift, hævetid og bagetemperatur)  Opskrift: 500 gram mel, 475 gram vand, 10 gram økogær og 15 gram stensalt. Røremaskine: Kenwood Major Æltetid: Indtil dejen har sluppet røreskålen Hæbetid: 4 timer, hvor jeg blidt … Læs Mere

Belbake sigtet speltmel Dette indlæg er en del af min store test af speltmel. Alle melmærker er testet på samme base, dvs. samme opskrift, -hævetid og -bagetemperatur. Opskriften er simpel: 500 gram mel, 475 gram vand, 10 gram økogær og 15 gram stensalt. Jeg har æltet dejen på min Kenwood røremaskine til den har sluppet skålen. … Læs Mere

Urtekram sigtet speltmel Dette indlæg er en del af min store test af speltmel. Alle brød er bagt på samme opstilling, dvs. samme opskrift, samme hævetid og samme bagetemperatur.  Jeg har valgt en simpel opskrift på: 500 gram mel, 475 gram vand, 10 gram økogær og 15 gram stensalt. Dejen er æltet på min gamle … Læs Mere